Trwa sesja zdjęciowa do najnowszej publikacji o smakach regionu kołobrzeskiego, wypełnionej przepisami na potrawy, które można znaleźć tylko u nas.
Nie zabraknie w niej także lokalnych rarytasów, którymi można zajadać się tylko w gminie Kołobrzeg. Do projektu przystąpiło bowiem kilku gestorów branży gastronomicznej i szefowie kuchni takich hoteli jak "Senator" czy "Havet" i smażalni "Colberg" w Dźwirzynie. Właśnie w tym pierwszym hotelu gościł z ekipą fotograficzną Robert Gauer, który dokumentował firmową potrawę szefa kuchni Jarosława Bagniuka. To sezonowe danie, przyrządzone na grillu, już wkrótce będzie wspaniałym i smacznym wspomnieniem słonecznego lata i nadmorskich klimatów. Wszystkich kreatywnych kucharzy, którzy chcieliby zaistnieć w książce prosimy o kontakt z autorką: Beatą Mieczkowską-Miśtak, laboratoriumpomyslow@tlen.pl, tel. 601 69 69 21.
Wśród przepisów będzie miał okazję znaleźć się również jeden autorstwa mieszkańca lub mieszkanki gminy Kołobrzeg bądź grupy gospodyń. Publikacja w smacznej książce będzie bowiem nagrodą główną w konkursie kulinarnym, którego rozstrzygnięcie nastąpi podczas I Turnieju Sołectw Gminy Kołobrzeg, w dniu 25 lipca w Sarbii. Szczegóły konkursu można znaleźć wkrótce na stronie www.gmina.kolobrzeg.pl. Do udziału gorąco zachęcamy każdego, kto potrafi wyczarować wyjątkowe danie będące kulinarną wizytówką naszego regionu.
Publikacja we współpracy z Gminą Kołobrzeg
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.