Kolejny już raz Grzybowo stało się stolicą dobrego smaku i świetnej zabawy. To za sprawą hitu sezonu - tradycyjnego Festiwalu Zupy Grzybowej.
Wydano rekordową liczbę 5000 porcji zupy. Ci, którzy byli, długo nie zapomną tego smaku. Przyrządzonymi przez duet Ryszarda Pileckiego i Roberta Bochenko specjałami z lasu i z morza zajadali się wszyscy, od najmłodszych, po najbardziej wybrednych uczestników imprezy. Zupą częstował sam wójt Włodzimierz Popiołek. Imprezę uświetniły stoiska lokalnych kół gospodyń i rękodzieła, natomiast na stoisku promocyjnym Gminy Kołobrzeg uczestnicy wypełniali ankiety turystyczne i brali udział w konkursie o atrakcyjne vouchery ufundowane przez Hotel Havet oraz Hotel Senator w Dźwirzynie. Łąka przy placu należała natomiast do najmłodszych. Tam zorganizowano dla nich ściankę wspinaczkową, dmuchane zjeżdżalnie i zabawy. Zwolennicy bardziej wyczynowych form aktywności mogli skorzystać z przejażdżek terenowymi autami 4x4 Klubu Off Road Kołobrzeg.
Poza ucztą dla ciała, nie zabrakło również czegoś dla ducha. Na scenie do łez rozbawił wszystkich kabaret DNO. Później przyszedł czas na sporą dawkę doskonałej muzyki w wykonaniu "Specyficznych" oraz gwiazdy wieczoru – "Sarsy". Nie zabrakło oczywiście bisów najnowszego hitu „Naucz mnie” i nowości z kolejnej płyty wokalistki. Zabawa przy dobrej muzyce trwała do późnych godzin nocnych.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.