W Ustroniu Morskim odbył się "Festiwal Ryby". Gotował mistrz kulinarny Robert Sowa, a przy okazji zapromowano książkę pt. "Ustrońskie smaki rybne".
Były stoiska promujące produkty regionalne oraz prezentacja sprzętu rybackiego i rolniczego. W amfiteatrze trwała biesiada rybna z występami zespołów muzycznych. Przeprowadzono konkurs kulinarny na najlepszą potrawę rybną przygotowaną przez mieszkańców powiatu kołobrzeskiego, a także konkurs związany z Programem Operacyjnym „Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007 - 2012”. W ramach cateringu, dla uczestników imprezy przygotowano bezpłatny poczęstunek: zupę rybną przyrządzoną według staropolskiego przepisu. Elementem promocyjnym imprezy było również wydanie książki kulinarnej z potrawami rybnymi pn. „Ustrońskie smaki rybne”, która oprócz przepisów kulinarnych, zawiera cenne porady i ciekawostki dotyczące przygotowania, przetwarzania i konsumpcji ryb.
Pobierz książkę o rybach (kliknij)
Fot. MG
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.