W Centrum Kształcenia Praktycznego Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu odbyła się konferencja dla nauczycieli hotelarstwa pt. „Innowacje w gastronomii hotelowej”. W trzydniowej konferencji wzięło udział 49 nauczycieli z całej Polski, m. in. z Piły, Zielonej Góry, Buska Zdroju, Konina, Wałbrzycha.
W pierwszym panelu konferencji przedstawiciele firmy Stalgast, zaprezentowali innowacyjne rozwiązania w gastronomii hotelowej z wykorzystaniem metody sous vide w przygotowaniu potraw oraz syfonów marki ISI np. do sporządzania napojów, deserów czy zup kremów. Druga część konferencji obejmowała warsztaty z zakresu sporządzania wybranych potraw śniadaniowych i procedur obsługi room service. W tej części konferencji uczestnicy mieli możliwość przygotować potrawy zgodnie z zamówieniem klamkowym i zaserwować je do pokoju gościa na tacy lub wózku do room service. Ostatnim panelem konferencji była wizyta studyjna w hotelu „Diune Hotel*****&Resort” w Kołobrzegu, w którym nauczyciele zwiedzili restaurację Arte, SPA & Wellness, salę konferencyjną oraz pokoje. Ciekawostką jest, że we wnętrzach obiektu dominuje styl glamour, który zauroczył uczestników.
Konferencja zakończyła się miłym akcentem, jakim była uroczysta kolacja w Restauracji „Sublima” w Hotelu New Skanpol.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.