Od rana na Skwerze Pionierów rozpoczęło się wielkie gotowanie żurku w ramach III Kołobrzeskich Obchodów Światowego Dnia Walki z Głodem. Na specjalnym palenisku i wielkim kotle ugotowano prawie tysiąc porcji pysznego żurku na zakwasie. To wszystko dzięki Fundacji Wolne Miejsce i wielu zaangażowanym wolontariuszom. Od godziny 15 można było częstować się zupą, jak również po raz pierwszy przygotowano warsztaty i degustację żywności zgodnie z ideą #zerowaste. Czyli potrawę z rzeczy, które pozostały np. w lodówce. To już trzecia taka akcja na kołobrzeskim skwerze i jak zapowiadają organizatorzy nie ostatnia.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.