Zgodnie z oświadczeniem Parlamentu Europejskiego, Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych obchodzony jest na całym kontynencie 24 marca (tekst sponsorowany).
Do udziału w tym wydarzeniu organizatorzy zapraszają wszystkich rzemieślniczych producentów i sprzedawców lodów w Polsce, którym proponują, by w dniach 21-24 marca w swoich lokalach prowadzili promocyjną sprzedaż jednego, wybranego lodowego smaku. Przyjęto, że w 2014 roku będą to lody stracciatella. Smak ten został wybrany ku pamięci Henry Panattoni, któremu to właśnie przypisywane jest autorstwo smaku. Wymyślony w 1953 roku, ponad sześćdziesiąt lat później nadal jest jednym z najbardziej popularnych smaków na całym świecie.
W naszym mieście producentem lodów rzemieślniczych jest firma Magnum. Serce lodowego raju mieści się w Ice Magnum Caffe przy ul. Rodziewiczówny 13 a. Od jedenastu lat, ludzie z pasją tworzą tam wyjątkowe lody oparte wyłącznie na mleku i śmietanie kremówce, które zaskakują swoim wyjątkowym smakiem, jak również pomysłami w wyszukiwaniu coraz to nowych smaków. To właśnie tam w dniach 21-24 marca można będzie wziąć udział w promocji lodów straciatella. Lody firmy Magnum można będzie również posmakować w Kołobrzeskich hotelach, i kawiarniach między innymi:
Kawiarnia ELEVEN w Hotelu ARKA MEDICAL SPA ul. Sułkowskiego11
Kawiarnia Mesko ul. Fryderyka Chopina 15a.
Zapraszamy
Facebook:
https://www.facebook.com/RestauracjaMagnum?fref=ts