Przedstawiciele branży gastronomicznej protestowali przeciwko kolejnemu lockdownowi i zamykaniu restauracji, pubów i innych lokali gastronomicznych. Ich zdaniem, przyczyni się to do zwolnień i bankructw. Kucharze zaserwowali czarną polewkę dla rządu. Była również trumna, w której symbolicznie spoczęła branża przyduszona kolejnym zamrożeniem, jednocześnie bez jakiejkolwiek realnej pomocy od rządu. Jednocześnie, przedstawiono branżowe postulaty:
1. Merytoryczny plan wychodzenia z kryzysu na 6 miesięcy
2. Zwolnienie pracodawców i pracowników z ZUS na 6 miesięcy
3. Stała i jednolita stawka 8% VAT na wszystkie produkty i usługi
4. Fundusz Wsparcia Gastronomii
5. Tarcza Antykryzysowa dla Gastronomii
6. Standardy „Bezpieczna Restauracja w epidemii” wg typów lokali
7. Zniesienie ograniczeń czasowych otwarcia wszystkich lokali
8. Podstawa konstytucyjna ograniczania prowadzenia działalności
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.