Włodzimierz Wróbel, dyrektor kołobrzeskiego Sanepidu zapewniał radnych, że nie powinni w tym roku zobaczyć drastycznych scen z kuchni naszych lokali.
Skisłe jedzenie, nieświeże produkty, przegrzany olej - według Włodzimierza Wróbla, szefa Sanepidu, to już historia i liczy na to, że te sceny się nie powtórzą. Wróbel zapewniał radnych, że są prowadzone regularne kontrole i wraz ze zbliżającym sezonem prowadzonych jest coraz więcej odbiorów. Dyrektor zdaje sobie sprawę z tego, że pomysłowości Polaków nikt nie jest w stanie przewidzieć, ale liczy na to, że tam gdzie jest żywność, będzie i zdrowy rozsądek.
Jeśli idzie o czystość, w tym roku nie ma być takich problemów jak w 2012 roku, gdy na plaży z koszy wypadały śmieci. Przetarg na sprzątanie plaży wygrała Zieleń Miejska i Zenon Malinowski zapewnia, że ta część miasta będzie pod kontrolą. Do sezonu przygotowuje się również Straż Miejska. Krzysztof Szostak, zastępca komendanta, informuje o przygotowaniu patroli mieszanych, ze Strażą Graniczną oraz Policją, a także patroli. Niestety, zwiększenie uwagi w części uzdrowiskowej miasta, spowoduje, że spadną możliwości strażników w dalszych częściach Kołobrzegu.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.