Kandydaci do sejmu i senatu gotowali dzisiaj przed ratuszem. Ich potrawy można było kupić. Pieniądze ze sprzedaży były przeznaczone na budowę hospicjum.
"Gotuj z VIP-em" to impreza, która ma już pewne tradycje. Jej organizatorem jest Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Regionu Zachodniopomorskiego. W ubiegłym roku było to gotowanie wyborcze, w którym brali udział wybrańcy zasadniczo jednej partii. W tym roku do patelni dopuszczono przedstawicieli największych partii naszego miasta, którzy kandydują do parlamentu. Z Markiem Hokiem gotował Tomasz Tamborski. Obok Hoka pichcił Czesław Hoc. Swoim talentem popisywał się także Łukasz Czechowski, a Jacek Woźniak miał wreszcie okazję udowodnić, kto jest mistrzem patelni.
REKLAMA
Tegorocznej imprezie dopisała niemal wiosenna pogoda. Ciekawe potrawy, jak chociażby krewetki w sosie czosnkowym czy makaron w sosie z kurkami, można było kupić i zjeść na miejscu. Zapachy unosiły się naprawdę ciekawe, a chętnych nie brakowało. Mieszkańców i turystów do ofiarności zachęcał osobiście prezydent Janusz Gromek. Wszystkie środki zebrane podczas imprezy zostały przeznaczone na budowę hospicjum stacjonarnego w Kołobrzegu. Na ten cel kwestowali wolontariusze.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.